Presentert av:
Glem det lyse lagerølet og server vin til tacoen! Vi gir deg tre gode tacoretter med vintips som passer til oppskriftene.
Å velge vin til taco og annen meksikansk mat kan være vanskelig. Det er mange ulike smaker å ta hensyn til. Sterke chilifrukter, syre fra lime og sødme fra blant annet mais og bønner. Det gjelder å balansere drikken riktig for å få en bra smaksopplevelse.
Nedenfor finner du våre beste oppskrifter og vintips!
ZINFANDEL OG BIRRIA TACOS
Til sterk høyryggtaco bør du ikke servere en vin med for mye tanniner, fordi sterk mat forsterker opplevelsen av tanniner i vin. Velg i stedet en myk rødvin med fruktig preg, gjerne en amerikansk Zinfandel. Zinfandel har en evne til å balansere krydret mat og mildne det sterke takket være sine solmodne frukttoner.
Glass: Riedels Zinfandelglass
Oppskrift: Birria tacos
PINOT NOIR OG PORTOBELLOTACO
Portobello blir ofte brukt som et alternativ til biff. Det er en nydelig sopp som kombinerer en kjøttaktig konsistens med en fyldig smak. En fruktdrevet Pinot Noir passer utmerket til retter med portobellosopp – og taco er ikke noe unntak. Jordtonene gifter seg perfekt med soppens smaker samtidig som frukten i vinen mildner det sterke i jalapeñosausen.
Glass: Riedels glass f0r New World Pinot Noir
Oppskrift: Vegetarisk taco med portobellosopp
RIESLING OG KYLLINGTACO
Fordi kyllingkjøtt har en mild smak bruker man ofte masse ulike krydder til kyllingtaco, alt fra spisskummen til jalapeños og chilipulver. Jo flere smaker, jo vanskeligere å velge vin? Faktisk er Riesling et bra valg i mange vanskelige matsituasjoner. Druen tilpasser seg lett til smakrik mat og er perfekt for å mildne det sterke.
Glass: Riedels Rieslingglass
Oppskrift: Kyllingtaco med avokado- & korianderkrem
Tacofiesta
Flere tacotips? Uansett hvilken type taco du velger å servere trenger du gode kjøkkenredskaper hjemme for å kunne lage retten.Vi gir deg oppskrifter og redskaper for å lykkes med fiestan.
LES MER