Det er mange faktorer som påvirker hvordan en vin lukter og smaker - ikke minst temperaturen. Få hjelp fra guiden vår for å maksimere vinopplevelsen din!
Hvor varm skal en vin være? Alt avhenger av hvilken type vin du har i flasken. Vi gjør ofte feilen med å servere hvite viner for varme og røde viner for kalde. En vanlig, og dessverre feil regel er at rødvin smaker best ved romtemperatur. Hvis vinen er varmere enn 20 grader, kan den smake ganske kvalmende og kokt. Det er heller ikke en god idé å skåle i en hvitvin som kommer direkte fra kjøleskapet, da kulden demper fruktigheten og aromaene i vinen.
Nedenfor har vi listet opp noen vanlige viner og ved hvilken temperatur de smaker best.
For å vite temperaturen på vinen, kan du bruke et vintertermometer som du fester rundt flaskehalsen. Har du ikke et vintermometer? Så er det noen enkle triks å følge. I videoen viser vi blant annet hvordan du tempererer røde og hvite viner - og hvordan du raskt avkjøler champagne.
Det ser ut til at du bruker en gammel nettleser, vær oppdatert til en nyere versjon for å få den beste opplevelsen fra nettstedet vårt. Vi anbefaler Google Chrome-nettleseren
Last ned Google Chrome
Cookies på siden
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (informasjonskapsler) for statistikk, tilpasset innhold og annonser.
Du kan alltid slette lagrede informasjonskapsler gjennom de avanserte innstillingene i nettleseren din.