Den beste utfluktssandwichen! Her møtes lettrøkt røye, rømme, rødløk og lodderogn i en ciabatta, full av smak og teksturer. Topp med friske urter fra naturen!
Mat smaker best utendørs – det er gammelt nytt. Kokken og naturentusiasten Simon Quartey gir her en deilig oppskrift som passer perfekt til utflukten. Alle forberedelser kan gjøres hjemme, det holder å bare plukke litt ville urter til sandwichen og bygge den sammen på stedet.
Nyt smaken av skog og hav!
INGREDIENSER
(2 porsjoner)
2 ciabattabrød
1 røye filet
2 dl rømme
4 store skjeer lodderogn
Syltet rødløk
Ville urter, gjerne bekkekarse
SLIK GJØR DU
Forbered røye-fileten hjemme. Begynn med å tørrsalte fisken og la den ligge i kjøleskapet i 6–7 timer.
Plasser fisken i en passende røykeovn utendørs. Sett fyr på alflis og røyk deretter i 45 minutter. Ta fisken ut av røykeovnen og bak den deretter i ovnen på 45 grader til den har en indre temperatur på 34 grader. Oppbevar kjølig frem til servering.
Del brødene i to. Legg halvparten av røya på hver brødskive. Fortsett med rømme og syltet rødløk. Avslutt med å legge på lodderogn etterfulgt av en stor bunt friske, ville urter.