Presentert av:
Verdens beste smørbrød? Ludwig Tjörnemos kyllingsmørbrød med kremet sopprøre og sur agurk gir ren og skjær matglede! Oppskriften er like god til søndagsbrunsjen som til utelunsjen.
INGREDIENSER
Kyllingsmørbrød (8 stykk)
8 skiver surdeigsbrød (eller et annet brød)
4 kyllinglårfileter med skinn
4 sure agurker
8 ss stekt løk
1 ss smør
Sopprøre
100 g sjampinjong
150 g ferskost naturell
1 sitron
1 boks kruspersille
1 ss smør
1 ss olje
1 krm salt
1 krm pepper
Omslag
Bakepapir
Hyssing
SLIK GÅR DU FREM
Sett ovnen på 100 grader. Varm en stekepanne med smør. Stek kyllingfiletene med skinnsiden ned til de er gyllenbrune i fargen. Ta pannen av platen. La filetene bakes ferdig i ovnen til de når en kjernetemperatur på 70 grader.
Riv soppen fint med et rivjern. Stek i olje og smør. Bland stekt sopp med ferskost og sitronskall. Hakk persille og legg i. Smak til med salt og pepper.
Ta frem brødskivene. Smør på rikelig med soppkrem. Legg på kylling og skiver med sylteagurk. Topp med stekt løk. Pakk smørbrødet i bakepapir og knytt hyssing rundt begge endene. Del i to og server!