Presentert av:
Lyst på en smakrik risotto? Gjør som kocken Filip Poon og bytt ut risen mot nakenhavre. Da får du både en fyldigere smak og et mer holdbart måltid.
Hørt snakk om nakenhavre? Det er en gammel, ubehandlet havresort som opprinnelig kommer fra Asien. Nakenhavre inneholder mer energi enn vanlig havre og har dessuten en fyldigere smak. Her serverer Filip havren i en kremet risotto med zucchini, grønne erter og urter.
INGREDIENSER
(2 porsjoner)
1 sjalottenløk, finhakket
1 dl hvitvin
2 dl nakenhavre
ca 1 l grønnsaksbuljong
2 dl erter
1 dl parmesan, revet
2 ss smør
0,5 stk zucchini
1 ss kaldpresset rapsolje
1 ts champagneeddik
Salt og pepper
Friske urter
SLIK GJØR DU
Varm opp olje i en kasserolle. Stek sjalottenløken ca ett minutt. Tilsett nakenhavre og vin. La vinen koke inn.
Hell i halvparten av buljongen i kasserollen. La det koke på middels høy varme ca 10 min. Tilsett mer buljong og kok til risen begynner å bli myk, ca 10–15 min til. Legg i erter og la det koke til det bare er litt buljong igjen. Tilsett smør og parmesan. Krydre med nymalt salt og pepper. Rør rundt og smak.
Høvle zucchinien i tynne skiver på en mandolin. Bland en dressing av rapsolje og champagneeddik. Server risottoen sammen med zucchini og friske urter.