Presentert av:
Klassiker med en vri! Drinkeksperten David Kringlund gir en herlig tolkning av gin-drinken Gimlet – med toner av rabarbra.
En typisk Gimlet består av like deler gin og søtet limejuice. Det sies at drinken ble oppfunnet av den britiske marinen, da de drakk denne blandingen til sjøs for å motvirke skjørbuk. I Davids oppskrift er også rabarbrasirup med, noe som gir drinken både mer farge og smak.
En ny frisk favoritt!
INGREDIENSER
(1 drink)
5 cl gin
3 cl limejuice
2 cl rabarbrasirup
Tørket limeskall til garnityr
Rabarbersirap
500 g rabarbra
3 dl sukker
1 dl vann
SLIK GJØR DU
Rabarbrasirup
Skyll rabarbraen. Skjær i mindre biter og legg i en kjele. Tilsett sukker og vann. Kok opp. Senk varmen og la det småkoke i ca. 15 minutter (eller til rabarbraen er myk). Ta av varmen og la det avkjøle. Sil av og hell på flaske.
Alternativt: Fyll en krukke med skivet rabarbra og hell over sukkerlake, slik at det dekker rabarbraen. Sil av når smaken er intens av rabarbra.
Rabarbra Gimlet
Mål opp gin, limejuice og rabarbrasirup i en shaker. Tilsett is og shake drinken kald. Sil over i et nedkjølt Nick & Nora-glass. Pynt med tørket lime.