Presentert av:
Drinkeksperten David Kringlund presenterer sin beste oppskrift på Thai Basil. Ja takk, begge deler – en smaksrik drink som leverer på både kremet tekstur og kontraster.
Noen ganger er det gøy å prøve noe nytt og litt uvanlig i drinkverdenen. Nyt denne spennende blanding av gin, sitron, thaibasilikum og kremet kokosskum.
En eksplosjon av smaker i hver slurk!
INGREDIENSER
(1 drink)
5 cl gin
3 cl sitronjuice
2 cl sukkerlake med thaibasilikum
Sukkerlake med thaibasilikum
2 cl sukkerlake
3 blader thaibasilikum
(1 blad til garnityr)
Kokosskum
5 dl kokosmelk
100 g sukker
Thaibasilikum
SLIK GJØR DU
Sukkerlake med thaibasilikum
Bland sukkerlake med thaibasilikumbladene (like mange blader som centiliter sukkerlake). Sil av.
Kokosskum
Kok opp kokosmelk og sukker på middels varme. Ta av fra varmen og la det avkjøles helt i kjøleskap. Fyll en sifon med kokosmelken.
Thai Basil
Hell gin, sitronjuice og sukkerlake i en shaker. Tilsett is og shake! Sil drinken i et rocksglass med is og topp med kokosskum fra sifonen. Pynt med et thaibasilikumblad og server.
Tips! Ønsker du et mer kompakt skum? Da bør du kjøle ned kokosmelken ekstra godt. En lavere temperatur gir et mer kompakt skum, og omvendt.