Hvilken temperatur skal vinen ha? Ja, det avhenger helt av hvilken type vin du har i flasken. Vi lærer deg å temperere røde og hvite viner – og å raskkjøle bobler!
Som med brus eller en drink, smaker heller ikke vin spesielt godt om den har feil temperatur. Vinens aromaer har stor innvirkning på smaksopplevelsen, og denne kommer naturligvis mye bedre frem ved riktig temperatur. Ofte gjør vi den enkle feilen med å servere hvite viner for varme og røde viner for kalde.
Her er noen enkle regler og tips om redskaper som vil gi deg en bedre vinopplevelse.
RØDVIN
● Sett vinen i kjøleskapet 30 minutter før servering.
● Server rødvin ved 14–16 grader.
HVITVIN
● Ta ut vinen fra kjøleskapet 30 minutter før servering.
● Server hvitvin ved 8–13 grader.
BOBLER & ROSÉ
● Ta ut vinen fra kjøleskapet 10 minutter før servering.
● Server musserende vin og rosévin ved 7–9 grader.
VINTERMOMETER
For å vite hvilken temperatur vinen har, kan du bruke et vintertermometer som du fester rundt halsen på flasken
Se produkttips
VINKJØLER
Hvis du er usikker, server heller vinen litt kjøligere. Vinen varmes raskt opp i glasset når du heller opp. Hold resten av vinflasken kjølig med hjelp av en vinkjøler.
Se produkttips
ISBØTTE
Glemt å legge boblene på kjøling? Raskkjøl flasken med hjelp av en isbøtte. Alt du trenger å gjøre er å tilsette is, vann og noen spiseskjeer salt i bøtten. Saltet senker frysepunktet og kjøler drikken raskere.
Se produkttips