Leter du etter et sunt middagsalternativ? Da anbefaler vi denne nydelige skalldyrsuppen laget med hvitvin, torsk, blåskjell og reker. Så enkel og god.
INGREDIENSER
(4 personer)
2 ss smør
1 stk løk
1 stk fennikelhode
2 stk stangselleri
1 stk hvitløksfedd
1 liter fiskebuljong
500 g hjerteskjell
500 g blåskjell
250 g reker
500 g torsk
1⁄2 dl fløte
2,5 dl hvitvin
salt og pepper
Til servering
Sitronskiver
Brød
FREMGANGSMÅTE
Rens blåskjellene rene i kaldt vann. Skrell rekene. Krydre deretter rekene og fisken med salt og pepper.
Finhakk løk, fennikel og selleri. Fres alt i en stor kjele med smør og rør om til alt er mykt. Tilsett hvitløken og stek i et minutt til. Tilsett fiskebuljong, hvitvin og hjerteskjell. La det småkoke under lokk i ca. 3 minutter.
Rør inn reker og blåskjell. Legg i fisken og pass på at den ligger over skalldyrene. Fisken må ligge øverst for å unngå at den setter seg fast. Ta på lokk og la det småkoke til blåskjellene åpner seg, fisken og rekene skal være faste i konsistensen. Fjern kjelen av platen.
Rør inn fløten og smak til med salt og pepper. Server med en sitronskive og ferskt brød.