Presentert av:
Mat smaker best utendørs – det er noe som er velkjent. Her er en fantastisk oppskrift av den profesjonelle kokken Frida Ronge, som er perfekt å lage over åpen ild.
Det er noe spesielt med å spise og lage mat ute i naturen. Hvis du vil gjøre det enkelt for deg, er Fridas fisk i pakke en perfekt utfluktoppskrift, siden alt grunnleggende arbeid kan gjøres hjemme. Det er nok at du avslutter med å helle vinen over fisken på plass.
INGREDIENSER
(4 porsjoner)
400 gr skreitorsk, MSC-merket
1 stk fennikel
1 stor banansjalottløk
12 stk kirsebærtomater
12 stk små poteter, kokt
0,5 gr finhakket dill
2 dl hvitvin
150 gr smør, kuttet i terninger
Salt
Aluminiumsfolie
4 skiver surdeigsbrød
4 båter sitron
SLIK GJØR DU
Skjær torsken i ca 3 x 3 cm store terninger. Salt med 1 ts salt. Skjær fennikel og banansjalottløk i tynne skiver.
Del folien i 8 ark på 40 x 40 cm. Brett arkene, 2 og 2 sammen slik at du har 4 doble folieark. Fordel fisken, fennikel og løk på folien. Fortsett med tomater, poteter, dill og smør. Brett i 4 pakker. Legg fiskepakkene på en rist over glørne. Åpne forsiktig og hell på vin. Lukk pakkene og kok til fisken er klar, ca 15-20 minutter.
I mellomtiden griller du brødet. Server fisken direkte fra pakken sammen med brød og presset sitron.