Presentert av:
Hva serverer du i glasset til en fersk fiskesuppe eller en fyldig gulasj? Her gir vi deg fire deilige suppeoppskrifter med matchende vintips.
Både suppe og vin kan nytes i flere forskjellige farger, smaker og teksturer. Så hva bør du vurdere når du parrer dem? Få frem de aller beste smakene fra suppen din ved hjelp av våre oppskrifter og vintips.
Bon appétit!
CHAMPAGNE OG JORDSKOKKSUPPE
En jordskokksuppe er ofte rik på smak og har en jevn, puréaktig konsistens. Her passer det godt med en frisk og syrlig vin, som balanserer ut en kremet suppe. Gjerne en tørr musserende, for eksempel champagne.
Glass: Riedels Champagneglass
Oppskrift: Jordskokksuppe med syltede epler
SAUVIGNON BLANC OG FISKESUPPE
Liker du fersk fiskesuppe med sjømat? Da bør du la drikkevalget falle på en tørr og frisk Sauvignon Blanc. Et sikkert valg når det kommer til retter med hvit fisk, reker og/eller blåskjell.
Glass: Riedels Sauvignon Blanc glass
Oppskrift: Fisk og skalldyrsuppe
PINOT NOIR OG UNGARSK GULASJSUPPE
En tradisjonell gulasj krever en vin som kan måle seg opp med den fyldig paprikasmaken. Derfor er en lett, myk og bærete vin å foretrekke. Vårt tips? Old World Pinot noir.
Glass: Riedel’s Old World Pinot Noir glass
Oppskrift: Ungarsk gulasjsuppe
RIESLING OG FRANSK LØKSUPPE
Løksuppe er en fransk delikatesse som inneholder hvitvin, ost og karamellisert løk. Til løksuppen bør du derfor servere en vin som er frisk og fruktig – gjerne en Riesling med litt sødme, som bryter fint mot den fyldige og søtsyltede smaken.
Glass: Riedels Riesling glass
Oppskrift: Gratinert løksuppe
PARRE MAT OG VIN
Vil du lære mer om mat og vin sammen? Her foreslår vi fantastiske retter som kan kombineres med noen av våre mest populære druesorter og vinstiler.
LES MER