SLIK GÅR DU FREM
Sett ovnen på 230 grader. Skjær gresskaret i biter på 5 cm, og skrap ut kjernen. Skrell søtpotetene, og skjær dem i biter på 5 cm.
Legg gresskar, søtpotet og hvitløksfedd i en ildfast form.
Drypp over 2 spiseskjeer olivenolje, og strø på salt og pepper.
Bak i ovnen til gresskar- og søtpotetetbitene er myke, ca. 30 minutter. Vend bitene etter 15 minutter. La alt avkjøle seg, og skrell gresskarbitene.
Varm opp 1 ss olivenolje i en stor gryte på middels varme.
Tilsett sjalottløk og ingefær, og brun til de er myke. Tilsett miso og grønnsaksbuljong, og rør om til misopasten har løst seg opp.
Tilsett gresskar og søtpotet, og la det trekke i 15 minutter. Suppen skal trekke, ikke koke.
I mellomtiden rister du gresskarfrøene i en tørr panne i 3–4 minutter, før du setter dem til siden.
Bruk en stavmikser og kjør suppen jevn. Eventuelt kan du gjøre det i flere omganger i en blender eller kjøkkenmaskin.
Topp med vårløk, litt shichimi togarashi og ristede gresskarfrø.