Oktober er her. Høytid for høstkos! Utnytt sesongens råvarer med hjelp av våre oppskrifter og tips til kjøkkenutstyr.
Sopp, bær, rotgrønnsaker, kål og løk – høsten er full av smaker som bare venter på å bli utforsket. Velg og vrak i grønnsaksdisken og inviter venner på langkokte, varme middager. Hva passer vel bedre enn å ønske høsten velkommen med en rykende gryte og en matchende rødvin.
Skap dine egne høstfavoritter!
TIPS TIL UTSTYR
Kokkekniv
Tøffe råvarer krever sine kniver. Invester i en kokkekniv fra Tamahagane, så kan du håndtere alt fra harde rotgrønnsaker til store kjøttstykker.
Se produkt
Rotkniv
Skal du bruke ingredienser som sopp og løk? Kompletter knivsamlingen din med Tamahaganes rotkniv – perfekt for rensing og finkutting.
Se produkt
Vinglass
Kraftige viner som cabernet sauvignon og merlot hører høsten til. For best mulig opplevelse av smak og aroma bør de serveres i druespesifikke vinglass fra Riedel.
Se produkt
Vintermometer
Ikke glem riktig temperatur på vinen! Kraftige rødviner bør helst nytes ved en temperatur på 16–18 grader. Bruk vin-termometer fra Pulltex for å finne den rette temperaturen.
Se produkt
Krydderkvern
Smak, smak, smak. Å krydre er en mindre del av matlagingen, men den største innvirkningen på resultatet. En Zassenhaus-kvern er perfekt for jobben!
Se produkt
Høstens gryte
Her er høstens oppskrift! Inviterer til en langkokt gryte som må testes. Med smaker fra høyrygg, kantareller og syltet eple, vil høstkvelden være perfekt!
Se oppskrift