I denne oppskriften får den klassiske salatingrediensen agurk spille hovedrollen! Sammen med en japansk dressing blir den sprø og herlig sursøt.
Denne oppskriften på sursøt agurksalat med alger er et lett og knasende element i maten. Oppskriften kan enkelt reduseres eller økes avhengig av hvor mange du skal servere, og se gjerne dette som et utgangspunkt! Du kan enkelt legge til ekstra ingredienser som du liker, for eksempel liker vi krabbe og reker.
INGREDIENSER
Salatbasis
2 agurker
1 klype alger, bløtlagt
1 ss sesamfrø
En klype chiliflak
En liten klype salt
Dressing
4 ss risvinseddik
1-2 ss sukker
0,5 ts soya
En liten klype salt
SLIK GÅR DU FREM
Bløtlegg algene i omtrent ti minutter, eller den anbefalte tiden for dem du bruker.
Bland ingrediensene til eddikdressingen. Smak og juster, spe med litt vann hvis eddiksmaken er for sterk for deg.
Skrell agurken slik at det blir igjen smale striper av skall. Del agurken på langs og legg den med snittsiden ned. Knus den lett ved å slå den brede siden av en kniv mot toppen. Skjær i passe store biter, salt lett og masser forsiktig. La stå i fem minutter og hell ut væsken. Klem ut av algene også.
Bland agurk og alger med dressingen. Legg i en serveringsskål og dryss sesamfrø og noen chiliflak på toppen.
Syltet og klart! Gjør som den profesjonelle kokken Ludwig Tjörnemo og server grønnsakene i eddik. Oppskriften passer til kjøtt, grillet, fisk og sjømat.
Det ser ut til at du bruker en gammel nettleser, vær oppdatert til en nyere versjon for å få den beste opplevelsen fra nettstedet vårt. Vi anbefaler Google Chrome-nettleseren
Last ned Google Chrome
Cookies på siden
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (informasjonskapsler) for statistikk, tilpasset innhold og annonser.
Du kan alltid slette lagrede informasjonskapsler gjennom de avanserte innstillingene i nettleseren din.