Presentert av:
Tilsett farge og smak til middagen med syltede grønnsaker! Her tilbyr Ludwig Tjörnemo fra det svenske kokkelandslaget sin beste oppskrift.
Syltede grønnsaker er et deilig tilbehør som passer til alt fra kjøtt og grillet til sjømat, avhengig av hvilke grønnsaker du velger å bruke. Hvorfor ikke gjøre som Ludwig Tjörnemo og fange vårens smaker i krukken? Lekrest blir det om du legger grønnsakene lagvis dagen før servering.
INGREDIENSER
(ca 10 porsjoner)
1 gulrot
1 stk pastinakk
1 stk fennikel
6 blader gressløk
Lake
1/2 dl eddik
1 dl vann
1 dl sukker
10 stk svart pepperkorn
2 stk stjerneanis
SLIK GJØR DU
Kok opp eddik, vann og sukker i en kjele. Rør til sukkeret har løst seg opp. Tilsett pepper og anis og ta av varmen.
Skjær gulrot og pastinakk i små terninger (brunoise). Skjær fennikelen i tynne skiver. Ha grønnsakene i en glasskrukke og hell i den varme laken. Topp med ramsløk før du lukker lokket.