Det finnes et utall vinaigretter i butikkhyllene. Smaksvariasjonene er nærmest uendelige, og bruksområdene er mange. Ulempen med vinaigrettene du finner i butikken, er at mange av dem inneholder mye konserveringsmidler som det føles unødvendig både å spise og betale for når det er så lett å lage en sunnere variant selv.
Med denne enkle fremgangsmåten er det vanskelig å mislykkes. Følg trinnene nedenfor, så har du i løpet av få minutter en god, hjemmelaget vinaigrette uten kunstige innslag.
Oljer: olivenolje, solsikkeolje, sesamolje og nøtteoljer
Syrer: rødvinseddik, hvitvinseddik, balsamicoeddik, risvineddik, sitronjuice, limejuice
Smaker: sennep, urter, hvitløk, ingefær, soya, tahini
Krydder: valgfritt søtingsmiddel for å balansere syren, og salt og pepper
TRE GODE VINAIGRETTER:
SØT
2 ts valgfritt syltetøy
1½ ss balsamicoeddik
3 ss olivenolje
salt og pepper
Denne er perfekt til å dryppe over for eksempel geitost med jordbær, mandler og ruccola.
FRANSK
1 fedd hvitløk, hakket
2 ts dijonsennep
1½ ss rødvinseddik
3 ss olivenolje
salt og pepper
Prøv den gjerne til tunfisksalat med tomat, rødløk, mais, cherrytomater og babyspinat.
ASIATISK
1 fedd hvitløk, hakket
1 ss soya
3 ss risvinseddik
3 ss rapsolje
salt og pepper
Denne er god til grillet kylling med peanøtter, revet gulrot, revet hvitkål og rød paprika.