Maschmanns på Skøyen
Et norsk mekka for matglade mennesker. På Skøyen, vest for det sentrale Oslo, ligger Maschmanns Matmarked. Her finner du delikatesser fra alle hjørner i Europa.
Egil Nordeide beveger seg selvsikkert bak den ryddige kjøttdisken Han finner frem et stykke marmorert kjøtt, deretter begynner han å jobbe med Global-kniven.
– Dette er bistecca - hengemørnet T-benstek, forklarer han.
Entrecôte, indrefilet, ytrefilet, côte de boeuf og bistecca ... I kjøttdisken hos Maschmanns Matmarked er listen over luksuriøse delikatesser lang. Her er utvalget så stort at selv den mest entusiastiske kjøtteteren lar seg imponere. Og da har vi bare kommet til kjøttdisken…
Ost, sjømat og fisk gjenstår å bli oppdaget. Samt det økologiske bakeriet og den italienske pizzeriaen ... Og alle hyllene med tørrvarer, selvfølgelig.
– Vi har noen av de fineste matvarene som både Norge og Europa har å tilby. Her finner du en stor variasjon; fra lokalt produsert kjøtt og fersk fisk til italiensk pølse, fransk ost og russisk kaviar, forteller Egil.
– Og hvor lenge har dere holdt på?
– I elleve år.
I over et tiår har Maschmanns luksuriøse matmarked holdt til i de luftige lokalene i Karenslyst Allé 51. Både Egil og daglig leder Heidi Hjertø har vært med siden starten. Og det gjelder også virksomhetens filosofi.
I butikken merkes dette tydelig i det brede - og ikke minst nøye utvalgte - sortimentet av produkter. Fokuset er anerkjente produsenter, økologisk mat og sesongens råvarer. Hvis årstiden er riktig (og lommeboken tillater det), kan du gå herfra med en pose hvit asparges. Eller kanskje noen sorte trøfler?
– Dere har jo så mange varer. Men hvis du må velge et favorittprodukt, hva blir det?
– Godt spørsmål... dette er kanskje et merkelig svar, men vi har en melk vi selger som er utrolig god, svarer han og beveger seg mot kjøledisken litt lenger inne i butikken.