Presentert av:
Syrlig og sprø, fyldig og fatlagret - Chardonnay kommer i en rekke stiler. Vi hjelper deg å matche riktig flaske med rett matrett.
Chardonnay er verdens mest dyrkede grønne drue. Smaken er nøytral, noe som betyr at faktorer som klima, dyrking og produksjon har stor innflytelse på hvordan vinen vil smake. Chardonnay-vin av typen Chablis er vanligvis sprø med hint av sitron. Her er lette sjømatretter med hint av sitrus en god match. Fatlagret Chardonnay, som er fyldigere og mer smørete i stilen, passer bedre til retter basert på smør eller fløte.
Passer til:
• Østers & sjømat
• Fiskeretter, gjerne med sitron
• Hvitmuggost (fatlagret)
• Kylling & svin (fatlagret)
• Kremete sauser (fatlagret)
KYLLING MED SYLTEDE BETER & HVITVINSAUS
Leter du etter et oppskriftstips? Prøv gjerne Filip Poons festlige kyllingrett sammen med en eikefat lagret Chardonnay. Her har vi en smakskombo som heter vellykket. Vinen gifter seg med syren og fløten i sausen samt det syltede tilbehøret på tallerkenen. I tillegg hjelper det å løfte kyllingfileten som, i feil selskap, risikerer å falle flat i smaken.
TIL oppskriften
Glasstips!
Eiket Chardonnay krever en sjenerøs vinglassklokke. Vinen trenger mye luft for at eikefattonene og aromaene skal blomstre. Til ueiket Chardonnay er det bedre å velge en mindre klokke som demper syren i vinen og dermed både styrker og runder av smakene.
Les mer - Eiket CHARDONNAY
LeS MER - Ueiket CHARDONNAY