Presentert av: 
Har du en flaske Sauvignon Blanc hjemme og er usikker på hva du skal spise til? Her er våre beste forslag!
Sauvignon Blanc er en populær grønn drue som gir sprø, aromatiske viner. Druen kommer opprinnelig fra Loire-dalen i Frankrike, men vokser nå over hele verden. Vinstilen varierer litt, avhengig av dyrkningslandet. Loire-dalens stramme, mineralske Sancerre og Pouilly-Fumé passer godt til fisk, østers og sjømat. Hvis vinen har et tydelig sitruspreg, kan du kombinere den med retter som har hint av sitron. Til slutt er en Sauvignon Blanc vin med urtetoner som for eksempel brennesle og gress, det perfekte tilbehør til geitost.
Passer til:
• Fiskeretter, gjerne med sitron
• Østers & skalldyr
• Geitost
• Grønne, urteretter
KREPS MED JORDSKOKK
Vil du ha et oppskriftstips? Slå på stort og inviter vennene dine hjem til en krepsemiddag à la stjernekokken Stefan Karlsson. Denne retten har mange komponenter som gifter seg godt med Sauvignon Blanc, for eksempel sjømat, fløte, hvitvin, urter og sitronolje. Et tips er å ha samme vin i sausen som i glassene, å koble smakene sammen og dermed maksimere opplevelsen av retten og vinen.
TIL OPPSKRIFTEN
Glasstips!
Riedels vinglass til Sauvignon Blanc passer både til tørre, sprø viner fra den Gamle verden og til viner fra Nye verden med toner av tropisk frukt. Vinglasset har en stor, høy klokke med en relativt lukket åpning. Formen forsterker druens friskhet og intensitet i aromaen, og gir vinen en god balanse mellom frukt, syre og mineralitet.
Les mer