Presentert av:
Skål uten alkohol! Drinkekspert David Kringlund byr på en deilig sourdrink med smak av eple, lime, ingefær og kanel.
En sourdrink er normalt basert på en kombinasjon av syre, sødme og en eller annen form for alkoholbase. I denne oppskriften bruker David Kringlund en ufiltrert eplemost som base, som han så smaksetter med fersk ingefær for å heve smaken.
INGREDIENSER
Apple sour
(1 drink)
2 cm ingefær
2 cl flytende honning
3 cl ferskpresset limesaft
5 cl eplemost
1 stk egg (eggehvite)
isbiter
Til servering
kanel
Slik gjør du
Skjær ingefæren i biter. Spe ut honningen med litt varmt vann og hell i en shaker sammen med limesaft, eplemost og eggehvite.
Rist blandingen uten is først, for å bygge opp en luftighet i drinken. Tilsett is og rist videre.
Ta frem Riedels Neatglass. Hell drinken gjennom en finmasket sil og pynt med kanel.