MULTESUFFLÉ

Soufflé kan virke vanskelig å lage, men hvis du er nøye med oppskriften og varmen i ovnen, er dette en lekker dessert som du kan lage en uke på forhånd, hente frem fra frysen og bake ferdig rett før servering. Her presenterer vi søstrene Brydling’s oppskrift på en fantastisk multesoufflé.
INGREDIENSER
(4 personer)
600 g multer
12 g maisstivelse
1 ts presset sitronsaft
150 g eggehvite (5 stk egg)
2 ts presset sitronsaft
50 g sukker
Til servering
melis
urter
SLIK GÅR DU FREM
Kjør multene i en mikser, og passer dem. Kok ned til 300 g under stadig omrøring. Avkjøl.
Rør ut maisstivelse i 1 ts sitronsaft, og visp den inn i multepureen. Kok opp mens du rører, og dekk med plastfolie.
Smør og sukre porsjonsformer. Sett formene i fryseren en kort stund.
Visp eggehviten med 1 ts sitronsaft og 1/3 av sukkeret til du får marengsskum. Visp inn resten av sukkeret på høyeste hastighet til marengsen er stiv. Vend inn 1/4 av eggeskummet i multepureen. Rør glatt, og vend i resten.
Fordel røren, og stryk den glatt med en palettkniv (eller en slikkepott). Porsjonene kan oppbevares i kjøleskap i inntil fire timer før baking, eller dekkes med plast og fryses i noen uker før bruk.
Forvarm ovnen, og bak souffleen på 170 graders varme i ca. 8–10 minutter. Hvis du tar dem rett fra frysen, trenger de 15–20 minutter i ovnen.
Strø over litt melis og urter og server med en gang, så de ikke faller sammen.
LES OGSÅ

GRILLET BURFANGET SJØKREPS MED JORDSKOKK
Stjernekokken Stefan Karlsson, som er ambassadør for de japanske knivene Tamahagane, deler en oppskrift på grillet, burfanget sjøkreps med jordskokk og skummete krepssaus.
Les mer
Grillet rabarbra
Er det noe som smaker mer av sommer enn rabarbra og grillmat? Grillet rabarbra! Bak denne deilige desserten står Culinary Team West of Sweden.
Les mer
Melonsalat med fetaost & honning
En frisk salat som passer perfekt som forrett før grillen, eller som friskt tilbehør på sommerbuffeten.
Les mer