Presentert av:
Rød eller hvit – hvilken er den beste veganske vinen? Vi gir tips om tre passende flasker til tre deilige vegetarretter.
Hvit til fisk og rød til kjøtt er en tommelfingerregel de fleste kjenner til. Men når det kommer til vegetariske retter, kan valget av vin virke vanskeligere. Skal det være rødvin, hvitvin, rosé eller til og med musserende vin i glasset? Det enkle svaret er at det avhenger. Det finnes nemlig ikke én universell vegansk vin som passer til alt. Her gjelder det å se på tallerkenen, se hvilke smaker du har å jobbe med, og rett og slett velge en vin som fungerer godt med dem.
Nedenfor deler vi tre hyggelige kombinasjoner.
SAUVIGNON BLANC TIL VEGETARPIZZA
En pizza bianco med hvit bunn trives best med en frisk, hvit vin. Syren balanserer den fete osten og den lett syrlige crème fraîchen. Noe boblende er ikke feil til en hvit vegetarpizza med tangkaviar. Hvis pizzaen, som i dette tilfellet, er toppet med mye ferske krydderurter, bør du heller se etter en rolig vin med grønne innslag. Vårt beste tips er en urteaktig Sauvignon Blanc!
Glass: Riedels glass til Sauvignon Blanc
Oppskrift: Lisa Lemkes pizza med ferske urter & sitron
BARBERA TIL PASTA
Vin til vegetarisk pasta? Her vil vi anbefale italiensk Barbera. Vinen har vanligvis høy fruktsyre, noe som gjør den egnet til sauser med syrlige elementer som for eksempel tomat, kapers og/eller sitron. Vinen passer også utmerket til den populære pastaretten cacio e pepe. Velg en flaske med pepperaktige toner, så vil det gi pastaen din en herlig dybde!
Glass: Riedels Syrahglass
Oppskrift: Louise Johanssons cacio e pepe
RIESLING TIL ASIATISK
Ingefær, chili, mirin og koriander – det asiatiske kjøkkenet byr ofte på mange forskjellige smaker, noe som gjør det vanskelig å velge vin til rettene. Prøv gjerne Riesling i utfordrende matsituasjoner. Druen er tilpasningsdyktig og god til å håndtere krydret mat så vel som å kjøle ned ganen fra heten. Foretrekker du rosé? En fruktig rosévin fungerer også bra til asiatisk mat. Det viktige er at du ser etter en flaske i søt stil, uavhengig av om du velger hvitt eller rosévin.
Glass: Riedels Rieslingglass
Oppskrift: Sofia Henrikssons soppdumplinger