Lag en luksusmiddag med proffkokken Marcus Bremdals oppskrift på ovnsbakt rødspettefilet. Kjempedeilig!
Hvordan gir du middagen en luksuriøs touch? Med en deilig fiskerett signert av Marcus Bremdal fra det Svenske Kokkelandslaget. I denne oppskriften står ovnsbakt rødspettefilet med nypoteter og urter på menyen. Toppet med champagnesaus, reker og sprø grønnsaker!
OPPSKRIFTSTIPS FRA MARCUS
INGREDIENSER
(ca 6 porsjoner)
Ovnsbakt rødspettefilet
900 g rødspettefilet
2 dl hvitvin
2 ss smør
Salt
Champagnesaus
3 dl hvitvin
4 dl fiskekraft
5 dl fløte
3–4 ss smør
1/2 ss champagneeddik eller hvitvinseddik
2 sjalottløk (ferdig skrelt og kuttet i biter)
smør til steking
2 ss champagne
Salt
Nypoteter med urter
900 gr nypoteter
1 potte dill
1 potte gressløk
1 potte kjørvel
2 ss smør (klaret)
Grønnsaker
12 grønne asparges
100 gr snapserter
150 gr blomkål
Topping
35–40 reker (ferdig skrelt)
FREMGANGSMÅTE
Sett ovnen på 150 grader. Start med champagnesausen.
Champagnesaus
Varm opp en stekepanne med smør. Fres løken i noen få minutter, den skal ikke få farge.
Tilsett eddik og la det steke inn i løken. Tilsett deretter hvitvinen og la det koke til det gjenstår ca 1,5 dl av væsken. Tilsett fiskekraften og la det koke til det gjenstår ca 2 dl.
Kok opp fløten i en egen kjele. La den koke på middels varme til halvparten av fløten gjenstår. Hell den reduserte fløten i vin/kraftsausen. La det koke på middels varme i noen minutter, til alt er kokt sammen.
Bruk en stavmikser og bland smøret inn i sausen (visping fungerer også). Smak til med salt. Kok opp sausen en siste gang og tilsett en skvett champagne. Bland sausen igjen.
Poteter med urter
Hakk urtene og kok potetene i en kjele med saltet vann. La koke til potetene er myke. Hell av vannet og ha lokket på frem til servering.
Grønnsaker
Skrell asparges og snapserter (fra ertebelgen).
Blancher aspargesen i saltet vann i ca 1 minutt. Ta ut og legg aspargesen den i en bolle med isvann.
Gjør det samme med blomkålen; blancher i det samme vannet i ca 1 minutt, og legg blomkålen deretter opp ned i en egen bolle med isvann. Gjenta prosedyren med snapsertene.
Ta aspargesen opp av isvannet og sot med en brenner. Hvis du ikke har en brenner er det greit å hoppe over det trinnet og servere aspargesen som den er.
Ovnsbakt rødspette
Skjær rødspettefileten i 6 biter. Rull sammen til fine ruller. Legg rullene i en smurt ildfast form. Hell over hvitvinen og salt fisken.
Dekk formen med smørpapir eller aluminiumsfolie og stek i ca. 12 minutter eller til fisken har en innvendig temperatur på mellom 45 - 48 grader.
Servering
Bland sammen smør og urtene. Vend deretter smøret rundt med potetene. Server ved siden av.
Varm asparges, blomkålen og snapsertene i en kjele med litt smør. Legg fisken på tallerkenen. Fortsett med grønnsakene og rekene til slutt. Skum sausen og hell over fisken.
Server og nyt!