Gulrøtter og asparges som er stekt i ovnen – og litt smuldret geitost på toppen. Det skal ikke mye mer til for å skape magi på tallerkenen!
Hvordan tar du vare på vårens første grønnsaker? Vårprimørene, som aspargesskudd og gulrøtter, kan tilberedes perfekt i ovnen. På denne måten får de en sprø overflate, samtidig som de blir søte og myke inni.
INGREDIENSER
(4 personer)
1 bunt asparges
1 bunt gulrøtter
1 ss olivenolje
40 g geitost, smuldret
salt og pepper
Til servering
revet sitronskall
SLIK GJØR DU
Sett ovnen på 200 grader.
Skyll gulrøttene og aspargesen. Hvis gulrøttene er grovere enn aspargesen, skjærer du dem i staver av samme tykkelse.
Kle en ildfast form med bakepapir. Legg ut gulrøtter og asparges i et jevnt lag. Ringle over olje. Salt og pepper.
Stek grønnsakene i ovnen til de er myke og gyllenbrune, ca. 20-25 minutter. Topp med geitost og sitronskall og server.
.