Presentert av:
Vil du lage en oppskrift med vårtema? Her deler den svenske kokken Ludwig Tjörnemo en oppskrift på små, grønne salatknuter fylt med laks og roastbiff.
Sett farge på lunsjen med sprø salatknuter! Ludwig Tjörnemos våroppskrift er like god å servere som del av en større buffet som på piknik ute i det grønne. Velg selv om du vil bruke gravet laks eller roastbiff som hovedingrediens.
INGREDIENSER
Salatknuter (8 stk)
8 skiver roastbiff eller laks
1 klype salt
1 klype sukker
1 gressløk
1 dl majones
1 sitron
2 stk røde epler
0,5 stk agurk
8 stk hjertesalatblad
1 bunt persille
1 bunt dill
SLIK GJØR DU
Skjær laksen i tynne skiver. Dryss over en klype salt, en klype sukker og grav laksen i minst 5 minutter.
Hakk gressløk og bland sammen med majones, revet sitronskall og sitronsaft. Del eple og agurk i terninger.
Ta et salatblad og tilsett en dæsj majones, revet sitronskall og sitronsaft. Legg på noen skiver laks eller roastbiff. Topp med terninger av agurk og eple. Pynt med litt persille, dill og nykvernet sort pepper. Server!