På den ene skulderen er en tatovering som forestiller Tellicherry-pepper. På den andre en artisjokk og en maiskolbe. Vi blir med kokken Fredrik Malmstedt til Gotland, der han foreviger favorittkvernen – en Zassenhaus München – på høyre legg.
– I stedet for å kjøpe bilder og henge dem på veggen, lager jeg bilder som jeg plasserer på meg selv, forklarer Fredrik.
Fredrik Malmstedt kom til Gotland i 2005, etter å ha jobbet mange år på fine restauranter rundt om i verden. Han ble forelsket, både i øya og en kvinne fra øya. Sammen åpnet paret restauranten 50 kvadrat ute på den gotlandske landsbygda. På den tiden var det ganske uvanlig å drive restaurant ute på landet, så du måtte kjempe for å få oppmerksomhet. Med de lykkes. Allerede åtte måneder etter åpningen, fikk 50 kvadrat prisen for Årets Krog.
Fredrik drev 50 kvadrat i ca. 10 år. Da var han også på det svenske kokkelandslaget, og det var fremfor alt der han kom i kontakt med Sundqvists produkter. Fredrik forteller at han ville jobbe med gode produkter, og at Sundqvists sortiment passet profilen hans.
– På den tiden var ikke Sundqvists portefølje like stor. Men etter at jeg begynte å jobbe med Sundqvist, har jeg alltid fått de beste produktene, sier Fredrik, mens tatovøren fyller inn konturene av krydderkvernen.
Patrick «Palten» Jonsson eier Van Palten Tattoo i Visby. Fredrik har tatt alle tatoveringene sine her. Den første, artisjokken på venstre skulder, ble til etter et jobbintervju. Fredrik fikk spørsmålet: «Hvis du var en grønnsak, hvilken skulle det være?» Svaret ble artisjokk. Den er taggete og litt bitter, men den har et godt hjerte.
Siden den gang har Fredrik fylt armen med ting han liker og som er knyttet til livet hans. Foruten grønnsaker er det navn på ulike gater og byer som har betydd noe spesielt for ham. Han er født og oppvokst i Arvika, han har konkurrert med landslaget i Luxembourg, og han har jobbet i byene New York, Chicago og Roma. En heltatovert arm, som Fredriks venstrearm, kalles ofte for sleeve. Derfor har han tatovert et skjorteerme (sleeve på engelsk) på håndleddet med en mansjettknapp med 50 kvadrats logo.
Høyrearmen er Fredriks rock’n’roll-arm med blant annet pepperkorn fra Santa Marias Tellicherry-pepper. Fredrik, som er ambassadør for denne indiske sorte pepperen, mener at det er den absolutt beste peppersorten i verden. Han har både gått på pepperskole og foreleser og holder kurs om Tellicherry-pepper. Fredrik sier at han aldri vil bruke ferdigmalt pepper. For han er det en selvfølge at skikkelig god pepper males i en skikkelig god kvern. Derfor falt valget av tatovering på en pepperkvern fra Zassenhaus, som han virkelig elsker og stolt kan gå med.
– Hvorfor skal man ha noe annet når man kan ha det beste?, sier Fredrik og ler.
Trenger du inspirasjon til middagen? I YouTube-serien «Krydda din vardag» viser Louise Johansson, hvordan du enkelt kan lage en vri på ulike hverdagsretter.
Det ser ut til at du bruker en gammel nettleser, vær oppdatert til en nyere versjon for å få den beste opplevelsen fra nettstedet vårt. Vi anbefaler Google Chrome-nettleseren
Last ned Google Chrome
Cookies på siden
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (informasjonskapsler) for statistikk, tilpasset innhold og annonser.
Du kan alltid slette lagrede informasjonskapsler gjennom de avanserte innstillingene i nettleseren din.