SLIK GÅR DU FREM
Kylling
Sett ovnen på 185 grader. Bind opp lårene og vingene med hyssing. Krydre kyllingen med salt og pepper. Legg selleri, løk, svisker og to hvitløksfedd i en ildfast form. Smelt smør sammen med rapsolje, timian, rosmarin og resten av hvitløken. Legg kyllingen i formen, og pensle med smørblandingen. Bak kyllingen i ovnen til den har en kjernetemperatur på 65 grader (mål temperaturen ved brystbenet, eventuelt nede ved lårene). Pensle kyllingen med smøret hvert 10. minutt. Ta ut kyllingen og la den hvile i ca. 10 minutter. Transjer brystet, og plukk av lårkjøttet.
Rotselleri
Sett ovnen på 165 grader. Rist krydderne i en tørr stekepanne under omrøring, ca. 1 minutt. Avkjøl. Bland krydderne i en krydderkvern eller med morter. Gni inn rotsellerien med krydderne og med olivenolje, smør og salt. Bak den i ovnen til den har myknet, ca. 1–1,5 time. La den avkjøle seg, og skjær sellerien i 2 cm tykke skiver. Påfør flaksalt, olivenolje, salt og pepper.
Eple
Lag saft av ett av eplene og sellerien. Smak til saften med sitronjuice og salt. Bruk saften og olivenolje, salt og pepper på resten av eplene.
Valnøtter
Kok opp 1,5 dl vann i en gryte sammen med 1 ss salt. Hell vannet over valnøttene. Rist nøttene på middels varme til de er tørre. Bruk en tørr stekepanne.
Kyllingsjy
Hell kraften fra kyllingen (med rotfrukter, eple, løk osv.) i en kasserolle. Tilsett vann og vin. Kok opp og la det trekke i ca. 10 minutter. Sil av, og reduser sjyen ca. 30 prosent. Jevn med maisenna, og smak til med soya, eddik, salt og pepper.