Slik går du frem
Skyll og rens blekkspruten. La den renne av seg. Bland sammen de øvrige ingrediensene til blekkspruten, unntatt sesamfrø og vannkarse. Bland med blekkspruten og la den marineres i minst 1 time, helst over natten i kjøleskapet.
Skjær agurk og vårløk i tynne skiver. Legg i en bolle. Dryss over salt og sukker og bland. La stå i ca 30 minutter. Hell ut all overflødig væske før servering.
Reduser soya og eddik til 2 ss væske. Avkjøl. Legg egget i en sylindrisk bolle. Tilsett oljen, revet hvitløk og 1 ss av soyareduksjonen. Bland til en tykk krem med stavmikser. Smak til med mer av soyareduksjonen.
Grill blekksprutene i 3-4 minutter. Snu dem fra tid til annen, så de grilles hele veien rundt. Server den grillede blekkspruten med ris, sylteagurk, kimchi og soya-aioli. Pynt med wasabi-ruccola og sesamfrø.
Tips! Hvis du ønsker det, kan du bytte ut blekkspruten med skiver av svinekjøtt, keiserhatt eller østerssopp.