Frisk, smør- og kremaktig – ja, alt på én gang! Cocktailkreatøren Bella Porcile serverer en herlig sour-oppskrift med smak av tyttebær og brunet smør.
INGREDIENSER
(1 drink)
5 cl smørskylt gin
3 cl tyttebærsukkerlake
3 cl sitronjuice
1 stk eggehvite
Tyttebærsukkerlake
3 dl sukker
2 dl tyttebær
Smørvasket gin
1 flaske gin (ca. 70 cl)
25 g smør
SLIK GJØR DU DET
Tyttebærsukkerlake
Kok opp sukker, vann og tyttebær i en kjele. Ta kjelen av varmen og la det trekke en stund. Sil av tyttebærene og la laken avkjøles. Hell det på en flaske.
Smørskylt gin
Brun smøret i en kjele. Hell det over i en bolle og tilsett gin. Bland. Sett det i fryseren og la det stå til smøret har stivnet. Fjern smøret og sil gin gjennom et kaffefilter.
Tyttebær-sour
Hell gin i en shaker. Tilsett sukkerlake, sitronjuice og eggehvite. Tørrshake (shake uten is) for å bygge opp et hvitt og luftig skum. Tilsett deretter is og skak igjen. Sil drinken i et cocktailglass. Pynt med ferske tyttebærkvister eller tyttebærskinn.
Klart!