Presentert av:
Fra skog til kro! Cocktail-kreatør Bella henter inspirasjon og ingredienser fra naturen til drinkene sine.
Når Bella Porcile blander drinker, går det vilt for seg. Bokstavelig talt. Hun er ikke bare bartender, drinkbokforfatter og cocktailkreatør men er også en sanker. En sanker eller høster som det også kalles, er en tilbakevoksende trend som handler om å utnytte mat og næring fra naturen.
– Det du kan hente fra skogen og naturen – helt klart. Men det handler også om hva du kan plukke i ditt nærområdet, rundt huset, forklarer Bella.
I oppskriftene nedenfor, er Tallkrogen, hennes hjem i bydelen Enskede i Stockholm, et gjennomgående tema. Hun plukker ingredienser som tyttebær, granskudd og lavendel i nærområdet og brukt det for å gi drinkene liv.
Hvilken drink vil du prøve?
SKOGIS 2.0
Skogis 2.0 er en drink med grønne toner, både når det kommer til smak og farge. Her kombineres krydret akevitt med grønn Chartreuse og granskuddtonic. Bella smaksetter også drinken med en egenlaget sirup av granskudd, for å ytterligere forsterke smaken. Nyt skogen i flytende form!
TIL OPPSKRIFTEN
FIOL- OG LAVENDELMARGARITA
Drinken Margarita kombinerer tequila og appelsinlikør med presset sitrus. Denne cocktailklassikeren har en blomstrende vri! Bella erstatter appelsinlikøren med fiollikør og tilsetter lavendel og tørket sommerfugl-ert i tequilaen, for farge og smak. Selvfølgelig bruker hun også de lilla blomstene når hun pynter drinken.
TIL OPPSKRIFTEN
TYTTEBÆR-SOUR MED BRUNTET SMØR
Er sourdrink din greie? Da vil du elske Bellas ville variant. Basen i drinken er gin som hun blander med brunet smør og så smaksettes med ferskpresset sitron og hjemmelaget tyttebærsukkerlake. Her har vi en sour som er frisk, smør- og kremaktig – ja, alt på én gang!
TIL OPPSKRIFTEN