Presentert av:
Vet du hvilken type vin passer best til laks, abbor eller sild? Vi hjelper deg å kombinere riktig vin med riktig type fisk.
"Det skal være hvitvin med fisk!". Det har du sikkert hørt flere ganger. Og det stemmer – mesteparten av tiden. Men fisketypen du velger spiller en stor rolle i valg av vin. Så hva bør du tenke på når du velger vin til fisk? Bruk vår hurtigguide og finn den perfekte kombinasjonen!
seI ♥ CHardonnay
Sei - som er en mager fisk - passer perfekt til en drueaktig og floral vin. En fatlagret chardonnay er derfor et helt utmerket valg.
Glass: Riedels Chardonnayglass
LAKS ♥ ROSÉ
Hvis du foretrekker fet fisk som laks, prøv en frisk og fruktig rosé. En kombinasjon som får smaksløkene til å synge!
Glass: Riedels Roséglass
TUNFISK ♥ PINOT NOIR
Det røde kjøttet til tunfisk er skikkelig smakfullt, noe som passer godt til visse typer rødvin. Vårt tips? En bæraktig og fruktig pinot noir!
Glass: Riedels Pinot Noir glass
ABBOR ♥ SAUVIGNON BLANC
En frisk, fruktig og gjerne litt urteaktig vin passer godt til abbor. Så hvorfor ikke matche den med sauvignon blanc neste gang? En flott kombo!
Glass: Riedels Sauvignon Blanc glass
SILd ♥ RIESLING
Når man spiser sild er den vanligvis syltet, på en eller annen måte. En drueaktig og floral Riesling balanserer smakene derfor er det en perfekt match med sild.
Glass: Riedels Rieslingglass