Presentert av:
Inviter til en annerledes 17. maifrokost med smakfulle retter fra fjerne strøk. Prøv denne friske quinoasalaten som garantert vil begeistre!
Sesongens friske råvarer, krydret fra søtt til syrlig, alt i én skål – denne quinoasalaten inviterer deg til en smakfull reise! Oppskriften er Liora Levis favoritt og den er laget av Nadin Martinuzzi for Maison Mat & Vin. Serveres gjerne sammen med hummus i en egen skål.
Sett farge på nasjonaldagen!
INGREDIENSER
Quinoa-salat (6-10 porsjoner)
250 g quinoa
0,5 dl sitronsaft
1 dl god olivenolje
Salt
Pepper
250 g grønn asparges
50 g pistasjnøtter
1 granateple
1 bunt reddiker (ca. 150 g)
2 bunter vårløk
1 liten potte frisk mynte
1 liten potte bladpersille
Dressing
0,5 stk grillet sitron
3 dl gresk yoghurt
2 hvitløkfedd
2 ss finhakket mynte
2 ss finhakket persille
2 ss finhakket basilikum
2 ss sitronsaft
1 ts revet sitronskall (kun det gule)
Salt
Pepper
SLIK GJØR DU
Kok quinoa etter anvisning på pakken. La avkjøle og vend inn sitronsaften og olivenoljen. Smak til med salt og pepper.
Kok asparges i lettsaltet vann i 1-4 minutter til knapt møre. Avkjøl raskt i kaldt vann og la vannet renne godt av. Skjær i biter og vend inn med quinoa.
Hakk pistasjnøttene. Ta ut frøene fra granateplet. Finsnitt reddiker og vårløk. Grovhakk mynte og bladpersille. Vend alt lett sammen og server på et stort fat.
Dressing
Ha yoghurten i en skål og press i saften fra den grillede sitronen. Bland inn presset hvitløk, urter og sitronskall. Smak til med salt, pepper og evt. mer sitron.