Lyst på chips? Skipp de unødvendige posene i butikken og lag dine egne chips. Det er både enkelt og utrolig godt – en perfekt måte å ta vare på rotfrukter som begynner å bli gamle!
Har du et par bortglemte poteter og en trøtt pecorino til overs? Bra, da kan du by på luksuriøse cacio e pepe-chips. En halv boks crème fraiche og rødbeter som synger på siste verset? Varm ovnen og ta frem mandolinen, en time i ovnen og fredagskosen er reddet. Noen søtpotet- og avokadorester...? Ja, du skjønner tegningen. Med litt fantasi blir rester til festmat! Nedenfor finner du tre chipstips basert på kjøkkenskapets glemte helter.
cacio e pepe-chips:
Skyll og tørk av potetene. Varm opp olje til 150 grader i en gryte med tykk bunn. Skjær potetene i skiver på en mandolin, ca. 2 mm tykke skiver. Friter i omganger på ca. 3 minutter. La det renne av på papir fra en tørkerull. Krydre med revet pecorino og nymalt svart pepper mens chipsen fortsatt er litt varm.
SØTPOTETCHIPS MED GUACAMOLE:
Skjær søtpoteten på en mandolin og legg den på en plate med bakepapir. Pensle med olivenolje på begge sider. Bak i ovnen på 125 grader i 25–30 minutter. Strø på salt før chipsen er avkjølt og server med guacamole.
RØDBETECHIPS MED GEITOSTDIP:
Varm ovnen til 100 grader. Skrell og skjær rødbetene i skiver på en mandolin, ca. 2 mm tykke skiver. Legg skivene på en plate med bakepapir. Pensle med rapsolje og strø på salt. La chipsen tørke i ovnen, ca. 1 time. Server med deilig dip laget av geitost, crème fraiche og litt honning.
MANDOLIN
Japanske Benriner er blitt verdenskjent for sine smidige, sylskarpe mandoliner. Mandolinene har blader som kan skiftes ut, for strimling og julienne, samt en trinnløs innstilling for rette knivblader. Bladene er håndslipte i rustfritt stål av høyeste kvalitet, og er like overlegent skarpe som japanske kokkekniver.
LES MER