Slik går du frem
Åpne østersene, og ta vare på saften. Skjær hver østers i fem biter, og legg dem tilbake i østersvannet. Press saften fra sitronen over østersene, og tilsett soyasaus, sesamolje og en klype salt.
Fjern bena fra gjørsfileten med en fiskepinsett. Skjær bort skinnet. Del gjørsen på langs slik at buk og rygg blir separate deler. Bruk helst ryggstykket til sashimi og buken til for eksempel nigiri, maki eller tartar. Skjær gjørsen mot «lamellene» i 3 mm tykke skiver, og fordel skivene i en vakker sirkel på fire tallerkener.
Bruk de spinkleste spisskålbladene i midten. Hvis du bruker større blad, river du dem i mindre biter. Legg bladene på tallerkenene. Skjær knutekålen i 4 mm store terninger, og legg på dem også. Del shisobladene på midten langs bladnerven, og legg bladene på tallerkenen.
Garner eventuelt med kålskudd. Fordel ørretrognen. Topp med østersvinaigrette, spirulina og eventuelt litt persilleolje.
Oppskriften er hentet fra Fridas kokebok «Rå som sushi».