Frida Ronge lærer deg å lage to gode, klassiske soyasauser til sashimi, sushi og andre japanske retter. Hun viser sin favoritt, en litt enklere ponzusaus smaksatt med yuzu som er rask å lege og en god dashisoya med alger som krever litt mer forberedelser.
Ingredienser
Ponzu
2 dl japansk soyasaus
4 ss yuzujuice
0.5 dl sitronjuice
1 fedd hvitløk
1 cm rød chili
1 bit ingefær
Hakk sammen alt og la det stå i ett døgn, sil av.
Dashisoya
40 g kombualger
Bonitoflak
1 l vann
Japansk soyasaus
Slik går du frem
Bløtlegg kombualgene i 24 timer. Varm 1 liter vann sakte opp til 80 grader, tilsett de bløtlagte kombualgene og bonitoflakene. La blandingen avkjøles sakte og sil av. Bland med soyasaus etter smak.
Seki ligger i de sentrale delene av Japan og er kjent som hovedstaden for japansk kniv- og sverdproduksjon. Her ble Yaxell grunnlagt i 1932 og for å hylle byens lange tradisjon med knivlaging arrangeres det årlig en knivfestival.
Som liten jente sa Frida Ronge at hun skulle bo i Japan da hun ble stor. Allerede da hadde hun er sterk fascinasjon for landet i øst. I dag er Frida en prisbelønt kokk som i bransjen ses på som en visjonær innen svensk-japansk matlaging.
Det ser ut til at du bruker en gammel nettleser, vær oppdatert til en nyere versjon for å få den beste opplevelsen fra nettstedet vårt. Vi anbefaler Google Chrome-nettleseren
Last ned Google Chrome
Cookies på siden
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (informasjonskapsler) for statistikk, tilpasset innhold og annonser.
Du kan alltid slette lagrede informasjonskapsler gjennom de avanserte innstillingene i nettleseren din.