Frida Ronge byr på en østersoppskrift med et touch av Japan og smak av chili, ingefær og hvitløk.
Østers har en femte grunnsmak etter salt, søtt, beskt og surt som heter umami. Ordet er japansk og betyr god mat, kraftig eller deilig. Østers er dessuten svært sunt. De er rike på protein, inneholder ingen karbohydrater, men er rike på vitaminer og mineraler. Hvorfor ikke prøve å lage disse luksuriøse godbitene i helgen?
Ingredienser
4 fine de claire-østers
½ agurk
1 ts syltet sjalottløk
1 dl ponzu
1 ts tapioka (kalles også sagogryn)
Slik går du frem
Vask skallet på østersen godt slik at sand og bakterier forsvinner. Plasser østersen på et vått håndklede mens du gjør de andre forberedelsene (mise en place).
Grovhakk en halv agurk og bruk en stavmikser til å mikse den. La agurkvannet renne av i en finmasket sil, såkalt chinois.
Kok tapiokaen i 8 minutter. Hell av i en sil og skyll ved kaldt vann. Mariner deretter tapiokaen i ponzu.
Åpne østersen ved hjelp av en østerskniv. Start med å legge den avrundede siden av østersen ned mot et kjøkkenhåndklede. Det enkleste er å stikke kniven inn i det lille hullet ved tuppen på den ene siden av østersen. Det kreves ingen styrke, bare riktig teknikk. Når du har lirket inn kniven og hører en klikkende lyd, fortsetter du å lirke langs kanten til østersskallet åpner seg.
Når skallet er åpent, kan du dobbeltsjekke at østersen lever ved å ta kniven bort mot kjøttkanten på østersen. Hvis østersen reagerer, samt lukter hav, er den levende og kan spises.
Ta litt av alle ingrediensene og smaksett østersen. Vær forsiktig med tapiokaen ettersom ponzusausen smaker sterkt. Server gjerne østersen sammen på et fat med knust is eller tang.
Ponzu:
Ponzu er en utrolig god soyasaus som passer gode til mange retter og anledninger. I filmen viser Frida hvordan du enkelt kan lage sausen. Du kan også lese instruksjonene under.
Ingredienser
1 dl soyasaus
½ dl sitronsaft
½ rød chili
1 fedd hvitløk
2 cm ingefær
Slik går du frem
Bland soyasaus og sitron. Skrell og grovhakk hvitløken og ingefæren. Legg det i soyasausen. Strimle chilien og la alt marineres i ca. 1 time. Dette kan gjøres flere dager i forveien.
Frida Ronge, ambassadør for Yaxellkniver, lærer deg å skive sashimi av uer. Hun kommer med smarte tips og viser hvordan man napperer uer med varmt vann for å få en herlig tekstur på skinnet.
Det ser ut til at du bruker en gammel nettleser, vær oppdatert til en nyere versjon for å få den beste opplevelsen fra nettstedet vårt. Vi anbefaler Google Chrome-nettleseren
Last ned Google Chrome
Cookies på siden
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (informasjonskapsler) for statistikk, tilpasset innhold og annonser.
Du kan alltid slette lagrede informasjonskapsler gjennom de avanserte innstillingene i nettleseren din.