Presentert av:
La deg inspireres av sommelier Liora Levi og hva hun serverer av øl, vin og bobler til skalldyrfatet.
Skalldyrsesongen er i gang! Kreps, reker og hummer er så gode på egen hånd at de nesten ikke trenger noe tilbehør. Samtidig vil man servere noe i glasset som forhøyer det allerede luksuriøse måltidet. Derfor har vi spurt sommelier Liora Levi om hun ville gi oss noen tips til valg av hvitvin, bobler eller øl til skalldyrfatet – for maksimal nytelsen.
HVITVIN
– Til skalldyr er det viktig å velge en vin med mye friskhet, god syre og sitrus. Viner som Chablis og Sancerre passer fint. Også viner laget på Riesling-, Sauvignon Blanc- og Albariño-druer er godt egnet. Både hvitvin fra Bordeaux og Loire-dalen i Frankrike er utmerkede valg til et skalldyrmåltid.
VINGLASS FRA RIEDEL
BOBLER
– Det er lett å velge bobler til skalldyr, da skalldyrets beste venn er viner med høy syrlighet, som er bobleviners fremste egenskap. Men vi snakker om tørre bobleviner som Cava, Champagne eller annen musserende vin laget på tradisjonell metode, samme måte som man produserer Champagne. Søtere varianter som Prosecco passer ikke like bra.
CHAMPAGNE GLASS FRA RIEDEL
ØL
– Øl sammen med skalldyr er en favoritt for mange. Men også øl trenger friskhet for å matche skalldyr. Velg da gjerne en pils, blonde, wit eller saison til skalldyrmåltidet.
ØLGLASS FRA RIEDEL
SIDER
– Sist men ikke minst – norsk sider er et spennende alternativ til skalldyrfatet!