Presentert av:
Under høsten lengter vi etter rykende varme gryteretter. Ekstra godt smaker gryten om du serverer en passende vin til. Her er våre beste tips!
Høsten er en fantastisk tid for deg som liker å lage gode gryteretter. Skogen, hagen og matbutikken er full av gode ingredienser. Det er egentlig bare fantasien som setter stopp for hva du kan skape. Nedenfor finner du noen av våre favorittgryteretter og tips på viner som passer til oppskriftene.
Med ønske om mange koselige stunder på kjøkkenet!
CHABLIS OG FISKEGRYTE
Vin til fiskegryter er en klassiker. Om det skal være rødt eller hvitt i glasset er derimot en smaksak. Til en gryterett med tydelig frisk smak, som Louise Johanssons fiskegryte med fennikel og sitron, er en frisk hvitvin et utmerket valg. Prøv gjerne en frisk Chardonnayvin fra distriktet Chablis. Den passer perfekt både i gryten og på bordet.
Glass: Riedels Chardonnayglass
Oppskrift: Louise Johanssons fisk- & skalldyrsgryte
SANGIOVESE OG COQ AU VIN
Coq au vin er en favoritt fra Frankrike med fugl, sideflesk og rødvin. I originaloppskriften skal det være hane, men i Stefan Karlssons tolkning er hanen byttet ut til kylling. Denne typen av rustikke gryteretter passer bra sammen med en fruktig, smakrik rødvin. Velg en fyldig italiensk Sangiovese – eller en fruktig Syrah, om du vil gå for det franske sporet.
Glass: Riedels Syrahglass
Oppskrift: Stefan Karlssons Coq au vin
ZINFANDEL OG HØYRYGGCHILI
La duften av nymalte krydder høye stemningen på kjøkkenet i høst. En velduftende oppskrift fra Lisa Lemke er hennes sterke høyryggchili. Gryteretten er smaksatt med alt fra chipotle og anchochili til hvitløk, spisskummen og kanel. Til sterke gryteretter skal du unngå å servere en for tørr rødvin. Velg i stedet en vin med varme, solmodne toner. Hvorfor ikke en amerikansk Zinfandel?
Glass: Riedels Zinfandelglass
Oppskrift: Lisa Lemkes høyryggchili