En grønnere jul er en bedre jul! Louise Johanssons deilig pai får farge og smak fra gulrøtter i forskjellige nyanser.
En gulrotpai er et fint innslag på julebordet! Paien til Louise Johansson får ekstra farge ved å blande de klassiske oransje gulrøttene med gule, røde og lilla. Ønsker du en vegansk versjon? Alt du trenger å gjøre er å bytte ut crème fraîche og ost med veganske alternativer.
INGREDIENSER
(4 personer)
Pai
1 pakke (250 gr) ferdig paideig, rund
2 dl crème fraîche
100 g revet ost
2 klyper salt til ostekremen
2 klyper salt til pensling
2 klyper nykvernet sort pepper
600 g gulrøtter i forskjellige farger
1 ss olivenolje til pensling
Grønnkålsalat
200 g grønnkål
2 ss olivenolje
2 klyper salt
1⁄2 sitron
1 stk granateple
1 dl valnøtter, hakket og ristet
SLIK GJØR DU
Sett ovnen på 175 grader, varmluft. Legg paideigen i en paiform og stikk hull i bunnen. Bland crème fraîche, ost, salt og pepper og fordel det i paibunnen.
Skrell og skjær gulrøtter i tynne skiver på mandolin. Form en “rose” av gulrøtter i forskjellige farger og legg i midten av paien. Fortsett med flere gulrøtter rundt rosen slik at hele paiformen fylles opp. Pensle gulrøttene med olje og salt. Stek i ca. 35 minutter til gulrøttene er gjennomstekt.
La paien kjøles ned.
Grønnkålsalat
Ta av bladene på grønnkålen og hakk stilkene. Bland med olje og salt.
Riv sitronskall, press sitronsaft og bland med grønnkålen.
Topp grønnkålen med granateplekjerner og valnøtter. Server gulrotpaien med salat.