Kamskjell med grillet sommerkål, løyrom & gressløksaus
Kamskjell er en delikatesse - perfekt å servere som forrett på festmiddagen! Her er Simen Vatnes oppskrift, like luksuriøs som den er lett å lage.
Kamskjell er en riktig delikatesse - perfekt å servere som forrett på festmiddagen! Her er en skjelloppskrift av Simen Vatne, kjent fra MasterChef Norge 2020. Oppskriften er like luksuriøs som den er lett å lage.
INGREDIENSER
(4 porsjoner)
4 stk kamskjell
1⁄2 sommerkål
100 g løyrom
2 dl fløte
200 g smør
1⁄2 ts maisstivelse
2 ss gressløk, finhakket
sitronsaft
SLIK GJØR DU
Grill sommerkålen på alle sider til den har fått et fint grillmønster, ca. 30 sekunder på hver side.
Kutt kålen i tynne strimler. Rens og krydre kamskjellene med salt, pepper og litt olje. Grill deretter på høy varme i 1 minutt på hver side til ønsket stekegrad er oppnådd.
Kok opp fløte med maisstivelse under omrøring. Ha i kaldt smør i terninger, litt etter litt.
Når sausen har tyknet skrur du av varmen og smaker til med sitronsaft, salt og pepper.
Rett før servering rører du inn løyrom og gressløk.
Det ser ut til at du bruker en gammel nettleser, vær oppdatert til en nyere versjon for å få den beste opplevelsen fra nettstedet vårt. Vi anbefaler Google Chrome-nettleseren
Last ned Google Chrome
Cookies på siden
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (informasjonskapsler) for statistikk, tilpasset innhold og annonser.
Du kan alltid slette lagrede informasjonskapsler gjennom de avanserte innstillingene i nettleseren din.