Tørrmodnet t-bone med grillet asparges, karamellisert jordskokkpuré & ripssjy
Det er forskjell på grillet og grillet. Her tilbyr Simen Vatne, kjent fra Masterchef Norge 2020, en t-bone steak som ikke lar noen stå uberørt.
Ta grillmiddagen til neste nivå og nyt Simen Vatnes elegante kjøttrett. Her serveres tørr-modnet t-bone med grillet asparges, karamellisert jordskokkpuré og ripssjy som tilbehør. Tradisjonelle smaker - men en lekker finesse!
INGREDIENSER
(4 porsjoner)
1 kg tørrmodket t-bone
400 gr asparges
400 gr jordskokk
4 dl fløte
100 gr smør
50 gr rips
3 dl vann
1 ss honning
SLIK GJØR DU
Krydre kjøttet med salt og pepper på begge sider. Stek kjøttet på høy varme i totalt 8 minutter på hver side, snu kjøttet flere ganger underveis slik at det ikke blir brent. Om du bruker et steketermometer skal kjøttet ha en kjernetemperatur på 60 grader.
Rens og skyll jordskokkene grundig i vann. Del jordskokkene i to og kok dem i 5 minutter. Sil av vannet og ha i smør, brun dem lett. Tilsett fløten og la jordskokken koke ferdig i fløten. Fløten skal karamelliseres og koke nesten helt inn i jordskokken, om nødvendig kan du spe på med litt vann underveis. Når jordskokken er mør bruker du en stavmikser eller foodprosessor og kjører til du får en glatt puré.
Lag ripssjy ved å ha rips, vann og honning i en kjele. Reduser til halvparten av væsken har fordampet. Skrell og skyll aspargesen, kutt av nederste del. Krydre med olje, salt og pepper. Grill i 2 minutter på hver side.
Kamskjell med grillet sommerkål, løyrom & gressløksaus
Kamskjell er en riktig delikatesse - perfekt å servere som forrett på festmiddagen! Her er en oppskrift av Simen Vatne, kjent fra MasterChef Norge 2020.
Det ser ut til at du bruker en gammel nettleser, vær oppdatert til en nyere versjon for å få den beste opplevelsen fra nettstedet vårt. Vi anbefaler Google Chrome-nettleseren
Last ned Google Chrome
Cookies på siden
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (informasjonskapsler) for statistikk, tilpasset innhold og annonser.
Du kan alltid slette lagrede informasjonskapsler gjennom de avanserte innstillingene i nettleseren din.