Presentert av:
Cabernet Sauvignon er matvennlig vin som trives sammen med mange ulike smaker og retter. Men av alle kombinasjoner som finnes der ute – hvilken må du prøve?
Cabernet Sauvignon er en av vinverdens mest kjente blå druer. Druen kommer opprinnelig fra Frankrike, men kan dyrkes i de fleste klimaer og deler av verden. Det gir en kraftig vin med tydelig syre og snerp, gjerne med hint av solbær. Den beste følgesvennen til Cabernet Sauvignon er en like kraftig rett. En lettere lunsj er ikke å tenke på. Nei, gå for fyldige smaker, en fet saus og gjerne noe syrlig. Da har du en perfekt kombo!
Passer til:
• Marmorert kjøtt
• Fyldige gryter
• Kremet pasta
• Gratenger
GRILLET HENGEMODNET ENTRECOTE
Leter du etter oppskriftstips? Rødt, marmorert kjøtt er en klassisk smaksvenn til Cabernet Sauvignon. Prøv gjerne å tilberede Edin Dzemats entrecote! Denne retten har mange innslag som passer til vinen, som en krembasert saus, syrlige epler og – selvfølgelig – et rustikt kjøttstykke.
TIL OPPSKRIFTEN
GLASSTIPS!
Riedels vinglass for Cabernet Sauvignon har en stor, høy klokke med relativt bred åpning. Formen på klokken forsterker opplevelsen av vinen ved å dempe snerpheten og den mest aggressive syren. Dette gjør at fruktsødmen i druen kommer frem og smaken på vinen blir både rundere og fyldigere.
LES MER