For å håndtere en mandolin trygt og smidig er det en del ting å ta hensyn til. Benriners ambassadør Filip Poon viser hvordan du håndterer det skarpe redskapet på riktig måte!
Benriners stabile og skarpe mandoliner blir lett en favoritt på kjøkkenet. Det allsidige redskapet kan brukes til det meste når du føler deg sikker og bekvem med den, som for eksempel å lynraskt skive løk til en pastasaus eller lage en salat med agurkskiver og fennikel. Samtidig er det viktig å ha rett teknikk med det skarpe bladet, her forteller vi hva det er viktig å tenke på.
SLIK BRUKER DU EN MANDOLIN RETT:
STILL INN RIKTIG TYKKELSE
På baksiden av mandolinen stiller du inn hvor tykke skiver du vil få ut når du strimler. Skru på knappen for å få platen som den sitter på å flytte seg ned eller opp. Snu deretter på mandolinen og justere forsiktig platen slik at den ligger i linje med den skarpe eggen.
BRUK RIKTIG TEKNIKK
Hold mandolinen stabilt mot underlaget. Ta et fast grep rundt selve mandolinen, og skive med lett hånd. Legg det du skal skjære mot den ene kanten for god stabilitet og dra deretter forsiktig frem og tilbake. Bladet er så skarpt at du ikke trenger å trykke hardt for å skjære, synes du at det går tregt er det nok tid for å slipe i stedet for å bruke mere styrke.
BESKYTT FINGRENE
Hvis du skal skive en liten ting, eller har kommet så langt ned på din grønnsak at det bare er en liten bit igjen skal du bruke fingerbeskyttelsen, for ekstra sikkerhet. Fingerbeskyttelsen har pigger på ene siden som trykkes ned i råvaren, noe som gjør at du får en barriere mellom hånden og bladet og kan skive trygt.
MONTERE UTSKIFTBARE BLAD
To av Benriners størrelser kommer med ekstra blad som monteres for å strimle i tynne staver, eller julienne som det heter på fransk. Bladene er i tre ulike størrelser for tynnere eller tykkere strimler. Du monterer bladene ved å skru dem fast på baksiden av mandolinen, nær det faste bladet. Vær sikker på at det sitter godt før du begynner å skjære.
VELG RIKTIG STØRRELSE FOR FORMÅLET
Det finnes tre ulike størrelser på mandolinene fra Benriner. Velg den størrelsen som passer deg best og det du vet eller tror at du kommer å skjære mest av. Mellomstørrelsen passer for det meste, men om du for eksempel liker å høvle store rotfrukter passer en jumbo best. Et tips er å alltid ha mandolinen på et lett tilgjengelig sted på kjøkkenet, for når du først har begynt å bruke mandolinen er det vanskelig å slutte!
Det ser ut til at du bruker en gammel nettleser, vær oppdatert til en nyere versjon for å få den beste opplevelsen fra nettstedet vårt. Vi anbefaler Google Chrome-nettleseren
Last ned Google Chrome
Cookies på siden
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (informasjonskapsler) for statistikk, tilpasset innhold og annonser.
Du kan alltid slette lagrede informasjonskapsler gjennom de avanserte innstillingene i nettleseren din.