Presentert av:
Krydre hverdagen din med en ny pastaoppskrift! Her er en variant på den trendy retten cacio e pepe. Bak oppskriften står mesterkokken Louise Johansson.
Cacio e pepe betyr ganske enkelt «ost og pepper» på italiensk. Det er en rett som bare består av tre ingredienser: pasta, ost og nykvernet sort pepper. Louises beste tips er å sette krydderkvernen på den groveste innstillingen. Det gjør at pepperkornene sammen med osten nesten oppfattes som peprete nøtter.
INGREDIENSER
Cacio e pepe (4 porsjoner)
300 gr bucatini (alt. spaghetti) tørket
1 ss salt
150 gr pecorinoost (alt. gruyère, comté)
2 dl kokende vann fra pastaen
2 tsk sort pepper, nykvernet
Slik gjør du
Kok opp vann og salt i en stor gryte. Kok pastaen 2 minutter kortere enn det som står på pakken. Hell av, men spar pastavannet.
Riv osten fint. Spar ca 1 desiliter til servering og legg resten i en bolle. Tilsett 1 desiliter av pastavannet i osteskålen og rør til en kremaktig konsistens.
Kok ca 1 desiliter pastavann sammen med sort pepper i en stekepanne. Hell i pastaen og kok i 1 minutt. Ta pannen fra varmen og tilsett ostekremen. Varm forsiktig opp i 1 minutt til, til sausen binder seg med pastaen. Det er viktig at den ikke koker, da kan sausen bli kornete.
Legg pastaen i dype tallerkener. Topp med mer ost og nykvernet sort pepper.