Pizzabunn på surdeig

Pizza er rett i enhver situasjon. Ta på deg bakeforkleet og unn deg surdeigspizza denne helgen! Her foreslår vi en virkelig velsmakende deig som Thomas Sjögren bruker til pizzaene sine på Restaurant Grano.
Ingredienser
Pizzabunn på surdeig (4 porsjoner)
0,5 kg hvetemel
275 gr vann
150 gr hvetesurdeig
12,5 gr salt
SLIK GJØR DU
Bland alle ingrediensene i en bolle og kna til en deig. Legg over en klut. La deigen heve i 2 timer ved romtemperatur.
Trekk ut deigen og brett den i to. Legg deigen tilbake i bollen og dekk til med plast. La stå i kjøleskapet i 24 timer.
Ta ut deigen og skjær den i fire biter på 200 gram. Kjevle ut bitene og legg dem på en melet plate. La dem heve i ytterligere 1 time før du legger på toppingen.
LES OGSÅ

Vin til pizza
Hvit, rød, boble eller rosé - hvilken er egentlig den beste pizzavinen? Vi foreslår fire gode viner til fire gode pizzaer.
Les mer
Pizza med løyrom & syltet sølvløk
Inviter vennene dine hjem til en luksuriøs løyrompizza à la chef Thomas Sjögren! Oppskriften er hentet fra menyen på restauranten hans.
Les mer
Pizza med grillet flankestek & parmesan
Den hvite pizzaen, kalt pizza bianco, har dukket opp på utallige restaurantmenyer. Her tilbyr Jens Dolk sin beste oppskrift.
Les mer