Presentert av:
Hvit, rød, boble eller rosé - hvilken er egentlig den beste pizzavinen? Vi foreslår fire gode viner til fire gode pizzaer.
Pizza er i utgangspunktet en vinvennlig rett. Nybakt brød og fet, salt ost - her har vi ingredienser som rimer godt med mange forskjellige typer viner. Det er viktig å løfte blikket fra pizzabunnen og se på hvilke komponenter du har på toppen av pizzaen din. Grønnsaker, créme fraiche, biff eller sjømat? Toppingen er helt avgjørende for hvilken vin du skal servere.
Nedenfor deler vi våre beste vin- og pizzatips.
CHAMPAGNE OG LØYROM PIZZA
Champagne til løyrom er en gitt suksess - og løyrompizza er ikke noe unntak. Boblene i champagnen fikser umami-smaken fra løyromen, brødtonene harmonerer med de stekte pizzakantene og syren balanserer opp den fete osten og crème fraîchen. En kombinasjon som må oppleves!
Glass: Riedels Champagneglass
Oppskrift: Thomas Sjögrens pizza med løyrom og syltet sølvløk
SYRAH OG FLANKESTEKPIZZA
Grillet flankestek og parmesanost er ingredienser som krever en kraftig vin. Prøv en rødvin på Syrah-druen, gjerne fra Rhônedalen i Frankrike. Vinene er stramme, med smak av mørke bær og har vanligvis en røykfylt tone. Dette betyr at de fungerer veldig godt sammen med retter der grillet biff er i fokus.
Glass: Riedels Syrahglass
Oppskrift: Jens Dolks pizza med grillet flankestek & parmesan
ROSÉ OG SEAFOOD PIZZA
Pizza og rosé - ja, hvorfor ikke? Rosé er en fantastisk matvin. Når en rødvin føles for kraftig og en hvitvin for lett, er rosévin ofte det beste alternativet. Til en tomatpizza med sjømat passer det godt med en skikkelig sprø rosévin. Både tomatsausen og skalldyrene får et løft av surheten i vinen.
Glass: Riedels Rieslingglass
Oppskrift: Lisa Lemkes Pizza Paschendale
SAUVIGNON BLANC OG VEGOPIZZA
En hvit pizza med grønn topping krever en hvitvin. Hvorfor ikke en frisk og litt aromatisk Sauvignon Blanc? Vinen trives godt med de sure innslagene på pizzaen, som mozzarella, crème fraiche og fersk sitron. Samtidig er den krydret nok til å matche hagens urter.
Glass: Riedels glass til Sauvignon Blanc
Oppskrift: Lisa Lemkes pizza med hageurter og sitron