Her er vår variant av en klassisk ungarsk gulasj! En varmende suppe laget med storfekjøtt og poteter, smaksatt med karakteristiske krydder som ungarsk paprika og malt karve.
INGREDIENSER
(4 personer)
60 g fett/olje
2-3 stk gul løk
3 fedd hvitløk
2 stk laurbærblad
2 stk tomat (eller 300 g passata)
2 stk paprika
3-4 ss paprikapulver
1 ts malt karve
600 g storfekjøtt
3 stk gulrot
500 g poteter
1/4 sellerirot
1 stk persillerot
malt karve
vann
salt og pepper
Til servering
1 bunt bladpersille
ferskt brød
FREMGANGSMÅTE
Hakk løken og hvitløken. Skjær storfekjøttet i passe store terninger.
Ha fettet eller oljen i en stor gryte. Fres løk til den er blank (i 2-3 min) og tilsett hvitløk. Stek i 2-3 min til.
Tilsett kjøttet og stek i 3-4 minutter under omrøring. Dryss paprikapulver over kjøttet og fjern pannen fra varmen ellers vil paprikapulveren brenne seg og bli bitter.
Skjær paprika og tomater i store biter og legg dem i pannen. Hell nok vann til å dekke kjøttet (ca 1 - 1,5 l).
Skrell og hakk sellerirot og persillerot i større biter. Når det koker; tilsett laurbærblad, sellerirot, persillerot, salt og pepper, smak til med spisskummen. Kok i ca 2 timer eller til kjøttet er nesten helt mørt.
Skrell og kutt gulrot og ha den i suppen. Skrell og del poteter i terninger. Når kjøttet er mørt, har du i poteter, og lar dem koke i ca 20 minutter. Fortsett å koke suppen til grønnsakene er myke.
Ta ut og kast selleriroten, persilleroten og laurbærbladene.
Serveres med hakket persille og ferskt brød.