Server en klassisk ungarsk gulasj! Denne varmende suppen laget med storfekjøtt og poteter, smaksatt med karakteristiske krydder som ungarsk paprika og malt karve, er en sikker vinner på kjølige dager
INGREDIENSER
(4 personer)
60 g fett/olje
2-3 stk gul løk
3 fedd hvitløk
600 g storfekjøtt
3-4 ss paprikapulver
2 stk paprika
2 stk tomat (eller 300 g passata)
1/4 sellerirot
1 stk persillerot
2 stk laurbærblad
3 stk gulrot
500 g poteter
1 ts malt karve
Malt karve
Vann
Salt og pepper
Til servering
1 bunt bladpersille
Ferskt brød
SLIK GJØR DU
Hakk løk og hvitløk. Skjær storfekjøttet i passe store terninger.
Varm oljen i en stor gryte. Fres løk til den er blank (i 2-3 min) og tilsett hvitløk. Stek i 2-3 min til.
Tilsett kjøttet og stek i 3-4 minutter under omrøring.
Dryss paprikapulver over kjøttet. Fjern pannen fra varmen slik at paprikapulveren ikke brenner seg.
Skjær paprika og tomater i store biter og legg dem i pannen. Hell nok vann til å dekke kjøttet (ca 1 - 1,5 l).
Skrell og hakk sellerirot og persillerot i større biter. Når det koker; tilsett laurbærblad, sellerirot, persillerot, salt og pepper. Smak til med spisskummen. Kok i ca 2 timer eller til kjøttet er nesten mørt.
Skrell og kutt gulrot og ha den i suppen.
Skrell og del poteter i terninger. Når kjøttet er mørt, legg i poteter og lar det koke i ca 20 minutter.
Fjern fra suppen før servering: Selleriroten, persilleroten og laurbærbladene.
Server i en varm bolle, med hakket persille og ferskt brød ved siden.