Presentert av:
Høst sesongens epler og forvandle dem til sprø eplechips! Bruk årets hagefrukt til å lage en sunn, fargerik og smakfull snack..
Av og til ønsker man et sunt alternativ til potetgull – da trenger du ikke lete lenger. Her er en enkel og deilig oppskrift på sprø eplechips, som byr på både sødme og syrlighet. Nyt dem som de er, som en liten snack i matboksen, eller som topping på grøt eller yoghurt. Pst: Pakk dem i et glass og du har en hyggelig og smakfull gave!
INGREDIENSER
4–5 stk små epler
2 ss olivenolje
1 stk sitron
2 ss melis
1 ss kanel
SLIK GJØR DU
Sett ovnen på 125 grader.
Skyll og fjern eplekjernene. Skjær eplene i tynne skiver på en mandolin. Fordel skivene på en ovnsplate med bakepapir. Pensle dem med olivenolje og press over sitronsaft.
Bland melis og kanel. Strø blandingen over epleskivene, bruk gjerne en tesil.
Tørk eplechipsen i ovnen i cirka 45 minutter. La chipsen avkjøles på ovnsplaten før servering.