Vil du lære å lage brasiliansk mat? Her er en duftende oppskrift med inspirasjon og smaker fra Sør-Brasil. Bak oppskriften står hobbykokk Marie Weidlich.
Brasil har mye å by på, spesielt når det gjelder mat. Det er stor forskjell på rettene i Nord- og Sør-Brasil. Dette skyldes blant annet at klimaet er forskjellig, og dels fordi ulike folkegrupper har satt sitt preg på matkulturen. Sør-Brasil, der denne retten kommer fra, er kjent for sin rustikke matlaging. Ikke sjelden finner vi italienske ingredienser i rettene, som et resultat av at mange italienere flyttet hit under og etter andre verdenskrig.
Lyst på dessert? Gå ikke glipp av Maries banankake med pasjonsfruktmousse!
MARIE WEIDLICH
Marie Weidlich ble født i Rio Grande do Sul, Brasils sørligste delstat. Etter å ha tilbrakt ti år i London bor hun nå sammen med sin svenske ektemann og deres sønn i Alingsås. Til vanlig jobber Marie med digital markedsføring med fokus på startups.
Hvorfor tomatkylling med polentapuré?
– Det er yndlingsretten min. Jeg vokste opp med min italienske bestemor, og jeg elsket det da hun laget kylling og polenta. Hun laget en litt mer rustikk variant, men smakene er de samme.
MARIES FAVORITTOPPSKRIFT
INGREDIENSER
(4 porsjoner)
Kylling
4 kyllingbrystfileter
1 gul løk, hakket
1 fedd hvitløk, finhakket
3 store tomater, hakket
2 ss tomatpuré
Salt og pepper
Fersk basilikum (valgfritt)
Polentapuré
5 dl melk
350 g polentamel
1 hvitløk
Laurbærblad
1 terning kyllingbuljong
2 ss mascarpone
Revet parmesan
Tørket basilikum (valgfritt)
Til servering
Fersk basilikum
Revet parmesan
Vintips!
Ultreia Saint Jacques Raul Perez, 2018.
SLIK GÅR DU FREM
Kylling
Finskjær kyllingbrystene og krydre dem med salt og pepper.
Varm olje i en stekepanne over middels varme. Tilsett løk og hvitløk. Når løken begynner å få farge, kan du legge i kyllingbrystene. Stek til kyllingen er gyllenbrun på begge sider, og senk deretter varmen. Tilsett hakkede tomater og rør grundig. Fortsett med tomatpuré. Smak til med ønsket krydder, helst fersk basilikum.
Polentapuré
Hell melk i en tykkbunnet kasserolle. Tilsett hvitløk, kyllingbuljong og laurbærblad og varm kasserollen. Fjern hvitløk og laurbærblad like før det begynner å koke. Tilsett polenta under omrøring. Når konsistensen begynner å bli kremaktig, tilsett mascarpone og eventuelt krydder. Avslutt med revet parmesan.
Servering
Bygg opp retten som på bildet med polentapuré i bunnen og kylling på toppen. Topp med revet parmesan og fersk basilikum.
Global GOES GLOBAL
Global-kniven løfter matlagingen. Nå vil vi løfte «matmakerne». I vår nye oppskriftsserie "Global goes global" hyller vi hobbykokker fra forskjellige deler av verden ved å la dem lage sine favorittoppskrifter. Vil du prøve nye smaker og teknikker, og utfordre deg selv på kjøkkenet? Bli med oss på vår gastronomiske reise jorden rundt!
|