Ta vare på sommerens frukt og bær ved å legge dem i lake, lage saft eller sylte dem. Her har vi samlet tre gode oppskrifter på plommer, bjørnebær og epler.
Å ta med seg litt av sommeren inn i høsten kan gi litt ekstra solskinn på mørke dager. Ved å foredle sensommerens frukt og bær kan du enkelt gi deg selv en følelse av luksus i hverdagen. Nedenfor har vi samlet tre enkle oppskrifter for å lykkes med det - plommer i lake, bjørnebærsyltetøy og eplechutney. Jeg håper det smaker!
FOREDLET FRUKT
Denne desserten består av ferske plommer og bjørnebær som legges i en spritholdig lake av rom og sukker, og her er det helt sant at den som venter på noe godt, kanskje må vente lenge. For å få virkelig gode resultater, må du nemlig la romtopfen stå i omtrent en måned.
ROMTOPF
Solmodne bjørnebær spises ofte på et blunk, men hvis du har plukket ekstra mye, er de kjempegode å lage syltetøy av. Denne oppskriften inneholder dessuten både mynte og lime som gjør den litt ekstra frisk.
BJØRNEBÆRSYLTETØY
En boks hjemmelaget chutney er en ekte solstråle å hente frem når du trenger det om høsten. Varme indiske retter som tikka masala eller daal smaker ekstra godt med en dash hjemmelaget eplechutney som har fått selskap av kanel og chili.
EPLECHUTNEY